fbpx

1-op-1 traject

Een traject van 3 maanden waarbij we samen aan de slag gaan om de problemen die jij ervaart in de opvoeding aan te pakken!

Loop jij er ook tegen aan dat jouw kind:

vaak boos is

slecht luistert

moeite heeft met overgangen

erg druk is

erg impulsief is

weinig vrienden heeft

voortdurend de strijd met je aan gaat

het moeilijk heeft op school

erg bepalend kan zijn

snel van slag is door veranderingen of nieuwe situaties

niet lekker in zijn vel zit

En wil je graag:

een gelukkig kind die lekker in zijn vel zit

meer grip op de opvoeding en het gedrag van je kind

weten hoe je zelf je kind kan helpen als je ziet dat hij worstelt

meer kennis over het gedrag van je kind

een fijnere sfeer in huis zonder continu op eieren te hoeven lopen

zelf ook gelukkiger zijn

 ” Je bent zo gelukkig als je ongelukkigste kind”
Wouke van Scherrenburg

1-op-1 begeleiding

Op volle kracht vooruit!

Je ziet dat je kind worstelt en niet lekker in zijn vel zit. Je maakt je zorgen over wat er nu toch aan de hand is. Er is veel strijd in huis en het lukt je maar niet om de negatieve spiraal te doorbreken. De drempel om hulp te vragen is groot, want; ‘is het allemaal wel ernstig genoeg om aan de bel te trekken en je kind misschien wel op te zadelen met een diagnose voor de rest van zijn leven?’.

 Een klein steuntje in de rug (want wat is nou 3 maanden op een mensenleven?!) kan dan genoeg zijn om weer op eigen kracht vooruit te kunnen! Na deze 3 maanden ben je  in staat om je kind te kunnen helpen om weer beter in zijn vel te zitten en zelf je kind te begeleiden bij de strubbelingen waar hij tegenaan loopt.

Tijdens deze periode gaan we samen aan de slag en zorgen we dat je met de juiste mindset leert hoe je je kind kan helpen. Aan het eind van deze maanden zal je merken dat je een stuk sterker in je schoenen staat als opvoeder en ook eventuele volgende problemen of zorgen die je tegenkomt in de opvoeding veelal op eigen kracht kan tackelen!

Elk kwartaal zijn er slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar voor dit traject. Vanwege de grote vraag naar ouderbegeleiding door de Corona-uitbraak, is dit tijdelijk opgeschroefd. Maar ook deze plekken lopen snel vol, dus twijfel niet te lang!

Hoe werkt het?

Als je denk dat de 1-op-1 ouderbegeleiding mogelijk iets voor jou zou kunnen zijn dan zal het traject er als volgt uitzien:

We starten het traject altijd eerst met een vrijblijvend kennismakingsgesprek via een video-call om in kaart te brengen wat er aan de hand is en of het 1-op-1 traject een goede oplossing zou kunnen zijn.

Vervolgens hebben we in de tussenliggende periode 3 keer een video-call om te bespreken hoe het gaat en indien nodig aanpassingen of tips te bespreken. 

Tenslotte volgt er na 12 weken nog een laatste video-call om de ouderbegeleiding af te ronden, te evalueren en evt. tips en adviezen voor de toekomst te bespreken.

In totaal hebben we 5 keer een contactmoment middels video-calls, maar mocht je tussentijds vastlopen of vragen hebben dan mag je dat natuurlijk altijd aangeven!

De contactmomenten plannen we samen in, zodat je er zeker van bent dat je de tijd en de ruimte hebt om aan de vraagstukken te werken

Voor wie?

Dit traject is voor ouders van pittige kinderen tot 12 jaar die tegen milde tot matige problemen aanlopen binnen de opvoeding.

Het maakt niet uit om wat voor probleem het gaat, of wat je achtergrond is. Iedereen heeft wel eens behoefte aan laagdrempelige, maar wel deskundige ondersteuning, zonder te worden veroordeeld of in een hokje gestopt te worden.

Omdat de ouderbegeleiding online plaatsvindt, is het wel van belang om je er bewust van te zijn dat deze hulp niet voldoende intensief is bij ernstige problemen. Wanneer een probleem zó groot is dat er een risico bestaat voor de veiligheid van het kind of de omgeving, is deze ondersteuning niet genoeg. In dat geval is het raadzaam om zo snel mogelijk passende, intensieve hulp te zoeken bij een organisatie in jouw regio. Mocht je twijfelen of het 1-op-1 traject geschikt is voor jouw situatie, dan kan je gewoon een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen. Als ik ook maar enigszins het idee heb dat er intensievere hulp nodig is, zal ik dit altijd eerlijk aangeven. Het belang van het kind is mijn allergrootste prioriteit!!

Investering

Omdat ik merk dat de vraag naar ouderbegeleiding enorm is toegenomen door de Corona-uitbraak en de daaropvolgende lockdown en ik het belangrijk vind dat de drempel in deze bizarre periode nóg lager ligt om hulp te vragen, heb ik tijdelijk de prijs voor de ouderbegeleiding gigantisch verlaagd en de plekken voor dit kwartaal opgeschroefd. Zodra de rust weer wat terugkeert, komt het oorspronkelijke tarief weer terug. Dus mocht je nog twijfelen; pak vooral deze kans (ook als je niet Corona-gerelateerde vragen hebt)!

De investering voor het traject bedraagt tijdelijk € 347,- (incl. BTW) i.p.v. € 647,-

Niet goed – geld terug

In al die jaren is er nog niemand geweest die niet minimaal drie waardevolle tips heeft opgestoken uit mijn begeleiding. Ik vind het ontzettend belangrijk om een open communicatielijn te hanteren en in te zoomen op wat jij en jouw gezin nodig hebben! Maar mocht het zo zijn dat je het gevoel hebt er echt helemaal niets aan te hebben, dan krijg je al je geld terug.

Ja, ik wil graag een gratis kennismakingsgesprek!

Ervaringen met 1-op-1 ouderbegeleiding

a
a

Aanrader!
De 1-op1 ouderbegeleiding heeft mij enorm geholpen om met een andere blik naar het gedrag van Merel en ook naar mijn eigen gedrag te kijken. Ik was erg veel bezig met het vergelijken van Merel met haar vriendinnetjes en werd onzeker van haar soms nogal drukke gedrag. Dankzij de ouderbegeleiding weet ik hoe ik Merels gedrag beter kan sturen en in goede banen kan leiden, maar heb ik ook geleerd om te accepteren wie ze is en hoe ze is. Ik ben gestopt met het vergelijken en heb veel meer zelfvertrouwen waardoor het me niet meer zo raakt als iemand een opmerking maakt over Merels gedrag. De begeleiding heeft thuis, maar ook in mijzelf veel rust gebracht.

Angelique (moeder van Merel, 7 jaar)

Leerzaam 
Wij hebben er voor gekozen om de individuele ouderbegeleiding te volgen. Het was af en toe best confronterend maar we hebben er erg veel van geleerd!

Harmen en Anna (ouders van Thom en Tygo)

Ook voor leerkrachten handig
Als leerkracht kwam ik zo veel in aanraking met termen als ‘ADHD’ en ‘Autisme’ dat ik besloot om mij hier meer in te verdiepen. Van de 31 leerlingen uit mijn klas, hebben er 8 een label en weet ik dat de ouders van 3 andere kinderen overwegen om hun kind te laten testen. Vaak hebben wij als school hier ook een aandeel in. Het lijkt mij een goede tegenbeweging om minder te kijken naar de labels, maar ik wist niet goed waar te beginnen. De ‘ouderbegeleiding’ heeft mij hierin erg geholpen. Ik weet nu beter hoe ik leerlingen kan helpen bij de specifieke dingen die ze moeilijk vinden en ik merk dat de samenwerking met ouders daardoor ook beter verloopt. Ik had verwacht dat deze manier van werken veel meer tijd zou kosten, maar ik merk dat het juist een stuk meer rust oplevert in de klas!

Anoniem, leerkracht groep 6

Erg leerzaam
Wij hebben de ouderbegeleiding gedaan om onze dochter beter te laten eten. De ouderbegeleiding heeft ons zeker geholpen. We maken ons nu niet meer zo veel zorgen over het eetgedrag van onze dochter en we weten beter hoe we er mee om kunnen gaan. Al heel snel merkten we dat het daardoor veel gezelliger is aan tafel. We durven het nog niet hardop te roepen, maar we hebben zeker de indruk dat de nieuwe aanpak goed helpt om haar meer en gevarieerder te laten eten!

Geert-Jan en Anne (ouders van Benthe, 3 jaar)